COSTA RICA TARRAZU
Detailní popis produktu
La Pastora
Káva La Pastora patří do klasické kvalitní produkce družstva COOPETARRAZU. Kávová zrna pro tento regionální výběr se pěstují na farmách v nadmořské výšce
od 1500 do 1800 m. V těchto podmínkách dozrávají zrna, jejichž kvalita je označována jako SHB (Strictly Hard Bean), což znamená, že jde o tvrdá zrna nejvyšší kvality. V regionu se pěstují převážně odrůdy Caturra a Catuai. Káva se zpracovává obvykle mokrou metodou a je ručně přebírána a kontrolována podle standardu EP (European Preparation). Tento standard povoluje výskyt čtyř sekundárních defektů zrna a žádný primární defekt.
Družstvo Coopetarrazu
V regionu Los Santos de Tarrazu se výrobci kávy spojili v družstvo COOPETARRAZU. Družstvo založilo 228 drobných zemědělců v roce 1960. Seskupili se, aby snáze čelili výzvám, které produkce kávy přináší a našli lepší trhy pro obchod s kávou. Po více než 50 letech se družstvo stalo největším družstvem v regionu a v současné době poskytuje podporu více než 3000 drobných výrobců.
Programy
Prostřednictvím procesu certifikace Fairtrade soustředila společnost Coopetarrazu veškeré své průmyslové a obchodní aktivity do enviromentálně udržitelných postupů. Tím chce družstvo zvýšit kvalitu svých výrobků a životní úroveň členů komunity. V roce 2006 ustanovilo družstvo plán Coffee Culture Quality of Life Sustainability Plan. Prostřednictvím tohoto plánu se družstvo zaměřuje na sledování dopadu pěstování a produkce kávy na životní prostředí, na zavádění lepších
postupů a vytváření kultury enviromentálního povědomí. V rámci strategie zvyšování produktivity nabízí společnost COOPETARRAZU různé vzdělávací programy pro své členy a odborné návštěvy na farmách. V rámci zmiňovaného plánu zajišťuje družstvo COOPETARRAZU svým členům také bezplatné analýzy půdy, které zemědělcům ukazují vliv okolních ekosystémů na jejich půdu. Tím se pěstitelé kávy naučí přizpůsobovat zemědělské postupy specifickým potřebám jejich půdy. Kromě toho společnost COOPETARRAZÚ investovala do organických hnojiv, aby je mohla dodávat členům družstva. Proces eroze výrazně ovlivnil produktivitu a organické složky z hnojiv jsou schopny částečně obnovit úrodnost půdy. Navíc ve spolupráci s Coffee Institutem a dalšími organizacemi, testuje družstvo COOPETARRAZÚ nové odrůdy kávy, které nabízejí vyšší produktivitu, odolnost vůči chorobám a zejména lepší kvalitu v šálku.
Odrůda: Caturra / Catuai
Sklizeň: 2021
Chuťový profil: jemná káva se středním tělem s ovocným až pomerančovým aroma a tóny mléčné čokolády
Region/oblast: Centralní region, San Marcos de Tarrazu
Pohoří: San Marcos de Tarrazu Nadmořská výška: 1500-1800 m
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.