Panama Finca Nuguo
Detailní popis produktu
Káva z Panamy je proslulá svou příjemnou, lehkou a plnou chutí a vyvážeností. Panama je malý stát na pomezí Jižní a Střední Ameriky kontrolující strategický průplav. Ušlechtilá kávová zrna se téměř bez výjimky vyvážejí do Francie a Finska. Nejjemnější káva roste na severu země poblíž hranice s Kostarikou a u Tichého oceánu.
Chuť kávy
Panamská káva vyrůstá na vulkanických půdách. Je to na její chuti znát. Charakterizuje ji velmi dobrá vyváženost, lehká acidita a příznak ibišku s citrusovými plody. Crema je jemná, lehká a soudržná.
Původ kávy
Sopečný popel obohacuje půdu Chiriqui o minerály a živiny, péče farmářů pak o lásku. Kdo v oblasti hledá kávovníkové plantáže, bude úspěšný v několika vteřinách. Úplně každý tam ví o někom, koho káva živí. Obyvatelé jsou na ni hrdí – jen díky jejich hýčkání si panamská káva vydobyla světové renomé.
O vysoké kvalitě kávy z Chiriqui vypovídá samozřejmě název: SHG (strictly high grown) znamená, že se pěstuje v nadmořské výšce nad 1300 metrů, zraje tedy pomaleji a její chuť je plnější. EP (European Preparation) ukazuje, že zelená zrna jsou tříděna ručně. Během tohoto procesu jsou odstraněna vadná kávová zrna a cizorodý materiál.
Káva Panama SHG EP Boquete Indian Baru je zpracovávána mokrým způsobem. Po sklizni nasypou farmáři celé plody do nádrží s vodou, kde je promývají a oddělují zralé plody od nezralých či defektních. Pak jsou třešně loupány ve speciálních strojích a putují do kvasných nádrží. Během až 36 hodin fermentují, čímž se přirozenými chemickými procesy zbaví lepkavých vrstev a pergamenového obalu. Nakonec je zrno sušeno, pečlivě tříděno a baleno.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.