Lístky čajovníků se sklízejí často ručně, nechávají se zavadat a pak jsou rozloženy na velkých platech, kde fermentují. Přirozená oxidace enzymů za stálé teploty a přesně...
Tento netradiční zelený čaj pochází z věhlasné oblasti Nuwara Eliya na Srí Lance. Zdejší výrobci čaje se v posledních letech věnují výhradně produkci zeleného čaje, kterému...
Ve slavné cejlonské provincii Dimbula se čajovníky čínské pěstují od roku 1870. Sklizeň čajových lístků je výhradní záležitostí žen a dívek, které je ručně škubou a vkládají do...
Díky vynikající chuti a mimořádně povzbuzující schopnosti každé ráno rozvoní miliony kuchyní po celém světě. Charakteristická příchuť a vůně silice vyráběná dle staré...
Skromná bylinka, kterou najdete kdekoliv, v sobě ukrývá velkou sílu. Tolik oblíbený v bylinných směsech. Voňavé květy heřmánku se po staletí používají jako čaj, k přípravě...
Sencha je bez kofeinu, hodí se proto k pití po celý den. Klasika trochu jinak. Čaj je možné zalít až třikrát. Kdo si nedokáže představit den bez vůně bergamotu, tomu...
Železnou bohyni z čínského Fujianu vyhledávají zkušení čajomilci pro mimořádné chuťové a aromatické vlastnosti. Doporučuje se připravovat metodou Gong Fu Cha. Tehdy ze sebe...